Terugblik cm: Nationale Controllersdag 2019

Donderdag 20 juni stond het congrescentrum Spant! in Bussum in het teken van de 29e editie van de Nationale Controllersdag. Ruim 300 deelnemers woonden het interessante en diverse programma bij dat door de organisator (en onze partner) cm:web werd aangeboden.

In control
Het thema van deze editie was ‘In control’. Hoe bepaal je als controller strategie, hoe geef je leiding en wat moet je met de invloed van technologie in het veranderende werkveld? Jeroen Smit, hoogleraar, journalist en auteur van boeken over economie had de eer om de dag te openen. Na de opening hadden de deelnemers keuze uit 6 keynote sessies en konden zij kiezen tussen 16 keuzesessies. Sprekers als Mathijs Bouman, Randall van Poelvoorde, Jac Orie en Shashi Baboeram Panday hadden het over uiteenlopende relevante onderwerpen die te maken hebben met controle. Zo werden o.a. de onderwerpen artifical intelligence, personeelsmanagement, stress en duurzaamheid besproken. 

Paneldiscussie
De dag werd afgesloten met een panelsessie waarin de panelleden antwoord zochten op de vraag waar duurzaamheid thuishoort. Wat is de rol van de cfo en de controller als het gaat om duurzaamheid? Tjeerd Krumpelman, hoofd business advisory, reporting en stakeholder management bij ABN AMRO, en Nick de Ruiter, partner bij Sustainalyse kwamen tot de conclusie dat een samenwerking tussen de ceo en cfo de sleutel is. Duurzaamheid hoort bij de ceo, die komt met de goede ideeën. Het handen en voeten geven kan de cfo doen.

Presentaties 
Wil je de presentaties (nog eens) bekijken? Op deze pagina vind je alle beschikbaar gestelde presentaties. 

Aftermovie
Er is een aftermovie gemaakt. Bekijk deze hieronder.

Foto's