Terugblik BSPD - FFF Congres 17 april 2019 'Verandering is de enige constante’

Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige constante' georganiseerd in het AFAS Experience Center in Leusden. We kijken terug op een mooie middag/avond en de waardering van een 8,2 bevestigt dat de deelnemers net zo enthousiast zijn als wij. Bekijk hieronder de video die de bijeenkomst in een paar minuten verbeeldt.

 

 

Na een welkomstborrel gingen de deelnemers richten het theater waar het congres werd geopend door dagvoorzitter Gert van der Houwen. Aansluitend op het welkomstwoord hield Marco Pijnappel, manager controlling bij AFAS, een presentatie over papierloos werken. Uiteraard werden ook Stanley Schardijn, a.i. voorzitter van de BSPD, en Linda van Vemde voorzitter van FFF, het podium opgeroepen tijdens het openingsblok van het congres. De volgende die het podium betrad was de plenaire spreker Deborah Nas die als professor, ondernemer en trendwatcher bekendstaat als vernieuwer in hart en nieren. Tijdens haar presentatie over De technologietrends van het heden en de toekomst nam zij het publiek mee in de wereld van nu en morgen en passeerden onderwerpen als digitalisering, artificial intelligence en internet of things de revue. We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe kan je deze tijdig signaleren én benutten? En hoe kan je de weerstand tegen nieuwe ontwikkelingen en technologieën verkleinen? Op deze en meer vragen gaf Deborah antwoord tijdens haar sessie. Na het eerste blok en een aansluitende koffiepauze, gingen de deelnemers hun weg naar de sessies waarvoor zij zich hadden opgegeven.

 

Sessie 1 bestond uit de presentatie 'Succesvol pitchen & profileren als financial – Hoe breng jij jezelf en jouw bedrijf kort en krachtig over de bühne?' van Patrick van Gils. Patrick bood het publiek veel inhoudelijke inzichten en tips om te pitchen. 'Gewoon zonder schroom, onzekerheid, twijfel en angst je podium durven pakken', dat is waar Patrick voor staat.
In de zaal van sessie 2 woonden de deelnemers 'Finance professionals will save the world! - Aan de slag met sustainability, waardesturing en de circulaire economie' van Diane Zandee bij. Diane inspireerde de deelnemers om binnen hun bedrijf op zoek te gaan naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zij besprak o.a. hoe je als finance professional je kennis en expertise aan dit doel kan koppelen zodat je de financiële sturing kunt verbinden met duurzame waarden. 
Sylvia van der Vlugt verzorgde sessie 3 met haar presentatie 'Innoveren kun je leren'. Hierin werd allereerst 'innovatie' besproken: wat is dat nu eigenlijk en wat levert het op? Verder vertelde Sylvia over de methode van Ynnovate en hoe dat haar en anderen heeft geholpen om anders om te gaan met de alledaagse praktijk, het toepassen van technieken, voorwaarden voor een innovatief klimaat en best practices. 

 
Een greep uit de reacties van de deelnemers:

- "Prima georganiseerde bijeenkomst met voor financials niet-alledaagse onderwerpen"
- "Verdraaid goed initiatief, vatbaar voor herhaling"
- "Professioneel, goed niveau, interessante onderwerpen"
- "Nuttig en waardevol"
- "Innoverend en verhelderend"
- "Confronterend en inspirerend"
- "Goede mix, gastvrij, leuke onderwerpen, veel kennis in korte tijd, uitdagend"

 

Presentaties sprekers

Marco Pijnappel - Papierloos werken / papierloos door het  jaarrekeningproces
Patrick van Gils - Hoe breng jij jezelf en jouw bedrijf kort en krachtig over de bühne?
Sylvia van der Vlugt - Innoveren kun je leren

Bekijk hieronder de foto's van het congres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het BSPD-FFF Congres werd mede mogelijk gemaakt door: