Samengaan Register Financieel Management (RFM®)

Beste RFM leden,

Op 18 januari 2018 ontving u een bericht van de Associatie waarin u bent geïnformeerd over de beëindiging van het Register Financieel Management (RFM®). Dit betekent dat per 31 december 2019 u officieel de titel RFM® niet meer zou mogen voeren. Uit reacties van de RFM leden is gebleken dat dit niet wenselijk is. De Associatie en Belangenvereniging SPD (BSPD) zijn daarom met elkaar in gesprek gegaan over voortzetting van het register. Na velerlei overwegingen kunnen wij met veel genoegen en vertrouwen melden dat wij het register, bij voldoende animo, onder brengen bij BSPD. Middels deze e-mail informeren wij u hier graag over. 

Wat verandert er voor u? 

Inschrijving in het RFM® geeft garantie dat door permanente educatie (PE) vakkennis jaarlijks wordt bijgehouden. Wij bieden u graag de mogelijkheid om deze inschrijving (en het voeren van de titel) te continueren als lid van de BSPD. U wordt hiermee lid van een belangenvereniging die u o.a. onderstaande mogelijkheden biedt: 

  • U ontvangt een gratis abonnement (t.w.v. €221,52 per jaar) op het tijdschrift CM: voor de financiële professional met ambitie en toegang tot de artikelendatabase cm web. 
  • U mag gratis deelnemen aan de kennissessies van de BSPD voor permanente educatie en het onderhouden van uw netwerk. 
  • U mag tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de Nive bijeenkomsten van de leerlijnen ‘Persoonlijke Ontwikkeling’ en ‘Finance, Business en ICT’. 
  • U krijgt korting op diverse congressen en andere evenementen waaronder de Nationale Controllersdag en de Nationale Administrateursdag. 

Voorwaarden, geldigheidsduur registratie en PE-verplichting van het register zullen vooralsnog ongewijzigd blijven. BSPD heeft de ambitie om het register te professionaliseren en daarmee meer waarde toe te voegen aan het register en de RFM® titel. 

Contributie 

Leden van de BSPD betalen jaarlijks contributie. Wij realiseren ons dat dit voor u een verandering is ten opzichte van uw huidige inschrijving in het RFM®. De doelstelling van BSPD is om het vak van de financiële professional op de kaart te zetten, de waarde van diploma’s te bewaken en leden te faciliteren in het up-to-date houden van hun kennis. Dit doet de vereniging o.a. door eerder genoemde activiteiten te faciliteren. Deze activiteiten worden gefinancierd vanuit de contributie. 

In lijn met de vastgestelde lidmaatschapstarieven wordt voorgesteld om het tarief voor een Registerlid RFM® eveneens vast te stellen op 200 euro met een instaptarief van 100 euro voor het eerste jaar. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de tarieventabel 2019 van de BSPD. 

 

Huidig

Integratie

Contributie

Erelid

N.v.t.

-

Registerlid

N.v.t.

250 euro

Regulier lid

N.v.t.

200 euro

Studerend lid

N.v.t.

200 euro

Registerlid RFM®

Registerlid RFM®

200 euro (met een instaptarief van 100 euro voor 2019)

Sympathisant

N.v.t.

50 euro

Meer informatie over BSPD, de activiteiten en de tarieven vindt u op www.bspd.nl. 

Hoe continueert u uw inschrijving? 

Om uw inschrijving te continueren klikt u op deze link. U kunt het formulier voor 28 februari retour zenden aan secretariaat@bspd.nl. Ook als u geen gebruik wilt maken van het aanbod horen wij dit graag. Wij zien ernaar uit om u als nieuw lid van de BSPD te mogen ontvangen en met elkaar het RFM® te continueren en te verbeteren. Op 17 april 2019 vindt het BSPD – FFF Congres plaats dat in het teken staat van ‘verandering als enige constante’ bij AFAS in Leusden. Graag zien we u daar om persoonlijk kennis te maken! 

  

Met vriendelijke groet,

Riny van Nuland
Programmamanager                                           
Associatie voor Examinering                                         

&

Romy Blankenspoor
Verenigingsdirecteur
Belangenvereniging BSPD