Inspirerende middag voor de BSPD bij de cm: Nationale Administrateursdag 2018

Op de 28e cm: Nationale Administrateursdag 2018 op donderdag 15 november 2018 hadden we als BSPD wederom een stand waar het voltallige bestuur aanwezig was om met leden van en geïnteresseerden in de vereniging te spreken.

 

BSPD partner Vakmedianet had ook dit jaar een mooi programma in elkaar gezet met verschillende sprekers. De bezoekers werden op de hoogte gebracht van de allerlaatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen het administrateursvak. Herziening van de belastingschijven, de werkkostenregeling, de actualiteiten in de sociale zekerheid, het einde van de papieren factuur, het rendement van geluk en meer kwamen aan bod tijdens het inspirerende programma met dagvoorzitter Elianne Kuepers. Voor de afsluitende borrel werd ons in de laatste presentatie op het hart gedrukt: DOEN is de beste manier van DENKEN. 

 

Het programma is altijd zo ingedeeld, dat er tussen de presentaties en sessies door voldoende tijd over blijft om met een hapje en een drankje langs de stands te lopen, waardoor de bestuursleden met veel mensen hebben kunnen spreken.

Er waren ook weer twee keuzesessies, waarvoor een keuze gemaakt kon worden uit 4 sessies.

 

Zelf heb ik met veel interesse in sessieronde 1 de sessie over Btw-actualiteiten van Carola van Vilsteren gevolgd met praktisch toepasbare tips, waaronder het beperken van risico's en mogelijkheden om btw te besparen. In sessieronde 2 volgde ik de sessie Evaluatie en aanpassingen van de werkkostenregeling van Peter Hoogstraten met voor mij als het belangrijkste punt: Het aanwijzen van eindheffingsloon kent bijna alleen maar voordelen. Hoe bereikt u deze en hoe blijft de administratie in control?  

 

Het was een zeer geslaagde dag waarbij de BSPD goed zichtbaar was. Op de website van cm: is een verslag van de dag terug te vinden met alle presentaties die gehouden zijn.

 

Ton Melis, bestuurslid BSPD