Over ons

De Belangenvereniging SPD is er voor jou. Om jouw kwaliteiten bekend te maken en voor jouw belangen op te komen.

Wij zijn een onafhankelijke vereniging waar leden met plezier bij zijn aangesloten, waar wij elkaar ontmoeten op bijeenkomsten en zo onze kennis vernieuwen en ons netwerk uitbouwen én activeren. Afgestudeerde SPD-ers adviseren wij over vervolgstudie. Voor studerende SPD-ers bieden wij ondersteuning, bijvoorbeeld bij het meedenken over de eindscriptie. Aankomende en startende SPD-ers kunnen dankzij ons vertrouwen dat zij aan een kwaliteit opleiding beginnen waar de opleidingsinstituten op de juiste manier de studenten voorbereidden op het officiële SPD staatsexamen.

Daarbovenop bieden wij het SPD Register (RS) om jouw (na-)scholing vast te leggen waardoor jij als Register SPD’er aantoont dat je permanente educatie volgt en jouw kennis up to date is én uitbreidt. Met onze partners zoals NGO ENS denken wij mee over de toekomst van jouw opleiding. Word lid en samen zorgen wij dat jouw SPD bekend en erkend blijft als hoogwaardige opleiding.

De Belangenvereniging SPD is opgericht in 1986 als een studentenvereniging die toezag dat de indertijd elf opleidingsinstituten op de juiste manier de studenten voorbereidden op het staatsexamen. In de loop der jaren is het aantal taken fors uitgebreid en is er niet alleen aandacht voor studenten aan SPD-opleidingen, maar juist ook voor degenen die hun SPD-diploma hebben bemachtigd. De oprichting van het SPD Register in 2002 is hierin de belangrijkste mijlpaal.

Momenteel is de BSPD naast belangenvereniging ook een netwerkorganisatie die SPD’ers met elkaar in contact brengt en informatie-uitwisseling stimuleert.