Bestuur

 

Bestuur: Even voorstellen

 

Henk Hofman is voorzitter van de BSPD. 

Hij heeft 20 jaar in de accountancy gewerkt in diverse technische en managementfuncties. Hij is nu eigenaar van een administratie- en advieskantoor. Vanuit die achtergrond is SPD een van zijn opleidingen. Henk ziet de BSPD als een organisatie die veel voor studerende SPD-ers betekent en ook voor afgestuurde SPD-ers veel kan betekenen. Hij wil zich dan ook graag inzetten om de vereniging nog meer bij externe partijen onder de aandacht te brengen en nog meer voordelen en waardering voor de leden te bewerkstelligen.

Ferry Boot is intern-secretaris van de BSPD.

Hij is al ruim 30 jaar werkzaam op een accountantskantoor in de samenstelpraktijk. Voor dit kantoor is hij office manager / cliëntbegeleider. Hierdoor komt hij bij heel veel kleine en middelgrote ondernemingen waardoor hij een brede kijk heeft op de automatisering van de diverse administraties. Door het werken voor veel verschillende kleine en middelgrote klanten heeft hij ook veel fiscale kennis opgedaan. Vanuit deze kennis kan hij zijn cliënten goed adviseren op het administratieve en fiscale terrein. Iets waarvan de basis gelegd is bij de SPD opleiding. Het is belangrijk om deze kennis op peil te houden. Een belangrijke reden voor hem om zich voor de vereniging te willen inzetten.

 

Jolanda Karstens is extern-secretaris bij de BSPD (43 jaar).

Zij is ruim 20 jaar werkzaam bij de gemeente Amsterdam. Hier is zij in 1991 begonnen als medewerker op de personeelsadministratie en heeft zij zich dankzij de SPD opleiding verder kunnen door ontwikkelen tot financieel adviseur / controller. In 2009 is zij geslaagd voor het diploma SPD en heeft zij tevens in dat jaar de scriptieprijs van de BSPD gewonnen. Uit ervaring weet zij dat het belangrijk is om financiële kennis en vaardigheden op peil te houden. Dit is voor haar een belangrijke drijfveer en motivatie om zich in te zetten voor de vereniging. Zij streeft naar een moderne vereniging die toegevoegde waarde heeft voor haar leden.


Ton Melis is penningmeester van de BSPD.

Hij heeft een eigen administratiekantoor en werkt voornamelijk voor kleine bedrijven. Hij meent: “Mede door de toenemende automatisering krijgen administrateurs een andere rol, die dichter tegen de business aan ligt. Een rol die meer vraagt van hun strategisch inzicht en adviesvaardigheden. Wij spannen ons in om de rugzak van administrateurs te vullen met de juiste kennis en vaardigheden.”

Ake Sikkema is het langstzittende bestuurslid van de BSPD en tevens intern voorzitter.

Hij is administrateur bij Van der Kamp, een familiebedrijf met drie dochters die allen actief zijn in verschillende sectoren van de bouw. Hij is voorzitter van registercommissie. Hij meent: “De wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar de laatste jaren steeds sneller op. Het hoort bij het vak van de SPD’er dat je je daar druk om maakt en je je erin verdiept wat de impact daarvan is op jouw organisatie. Daar spelen wij als BSPD een belangrijke rol in.”

 Willy Arends is bestuurslid van de BSPD.

Hij is sinds kort werkzaam als internal auditor. Daarvoor heeft hij jarenlang gewerkt als business controller totdat zijn functie door reorganisatie werd opgeheven. Hij wil graag met de overige bestuursleden kijken of de BSPD vereniging weer nieuw leven in geblazen kan worden.