Controlling the Value Chain - Business Simulatie

Groep: 
BSPD
Organisator: 
VRC | NBA
Omschrijving: 

Voor de financiële professional van grootbedrijf tot kleinbedrijf is het optimaliseren van werkkapitaal en het mitigeren van de risico's sinds de financiële crisis steeds relevanter geworden. In elke onderneming worden dagelijks vele beslissingen genomen in de operationele processen om haar klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Deze operationele beslissingen in de fysieke supply chain hebben een impact op de financiële supply chain. Voor veel medewerkers in de onderneming is het relevant om te doorgronden wat voor impact hun eigen gedrag in de operationele processen heeft op de winst- en verliesrekening en op de liquiditeitspositie van de onderneming. We maken tijdens deze bijeenkomst gebruik van de simulatie van The Cool Connection. Met deze simulatie ervaart u als financieel professional wat de impact van beslissingen in de fysieke supply chain is op de financiële positie en vice versa. U leert dit gedrag beter te doorgronden en hoe u de rest van de organisatie kunt meenemen in het cash/ liquiditeits denken.DoelstellingNa de training / simulatie Controlling the Value Chain begrijpt en doorgrondt u: 

  • Het business model en de Financial Supply Chain van de organisatie;
  • De business issues en besluitvorming vanuit een Working Capital en Supply Chain, Risk en operationeel perspectief;
  • De financiële gevolgen van de beslissingen die in de fysieke Supply Chain worden genomen.

InhoudTijdens de eerste twee dagen van de training maken we gebruik van de business simulatie van The Cool Connection en worden de fysieke en financiële Supply Chain verder ontrafeld en kijken we naar hoe ze elkaar beïnvloeden. In deze simulatie wordt u gevraagd om als team de onderneming te managen die zich in een verlieslatende situatie bevindt. Elk team bestaat uit vier rollen:

  • Sales
  • Supply Chain en productie
  • Inkoop
  • Finance

U dient met uw teamgenoten de onderneming weer winstgevend te maken. U onderhandelt met klanten, banken, leveranciers en er dienen business beslissingen genomen te worden zowel vanuit een Financial Supply Chain als fysieke Supply Chain. Na deze twee dagen past u het geleerde in uw eigen praktijk toe. U maakt een analyse van het business model en de Financial Supply Chain van de eigen onderneming. Gedurende de derde dag wordt er op basis van deze analyse een verdere diepgang gemaakt om nog beter in staat te zijn de onderneming meer cash gericht te krijgen.Kijk voor de andere simulatie naar Financiële en strategische bedrijfssimulatieBestemd voorControllers, accountants en overige financieel professionals die een beter begrip willen ontwikkelen van de financiële gevolgen van de fysieke ten opzichte van de financial Supply Chain en de kloof hiertussen willen overbruggen.3-daagse training op 23, 24 mei en aansluitend op 20 juni.Meer informatie op http://www.nbavrc.nl/Cursus-detail/?cdid=204894

Datum: 
ma, 23/05/2016 - 09:00 tot 17:30
Plaats: 
Amsterdam
Locatie: 
NBA
Kosten: 
Afhankelijk van uw keuze
Overdrachtsuren: 
21 (PE-punten)
Docent(en): 
Dhr. J. Bergen
Gegevens organisator
Naam: 
VRC | NBA
Adres: 
Antonio Vivaldistraat 2-8
Postcode: 
1083 HP
Woonplaats: 
Amsterdam
Landcode: 
NL
Telefoonnummer: 
020-3010330