BSPD ALV en Belastingavond

Organisator: 
BSPD
Omschrijving: 

Het Belastingplan 2019 bestaat dit jaar uit 7 aparte onderdelen. Een aantal wijzigingen zijn beleidsmatig, eentje repareert alleen fouten uit eerdere versies en er zijn een paar kleinere wetsvoorstellen op het gebied van de btw (KOR), internethandel, kansspelbelasting. Die laatste zullen beperkt aan bod komen.

Daarnaast wordt sterk ingestoken op voorkoming van belastingontwijking door invoering van bronbelasting en een earningsstrippingmaatregel. Deze laatste zit niet in het Belastingplan 2019, maar is toch belangrijk om mee te nemen.

Eerst wordt een korte terugblik gegeven op de belangrijkste wijzigingen van 2018. Bij het Belastingplan 2019 zelf komen de tariefsverlagingen, kortingen, tariefmaatregelen, EW-maatregelen e.d. aan bod.  Ook de wijzigingen in de btw-tarieven, de 30%-regeling, toeslagen, invorderingsmaatregelen en vergroening van het belastingstelsel worden behandeld.

Waar mogelijk of relevant gaat Bert Driessen in op maatregelen die dit of volgend jaar genomen kunnen worden om met de gevolgen van deze plannen rekening te houden. Denk daarbij aan de wijzigingen van het aanmerkelijk-belangtarief, de vermogensrendementsheffing en mogelijkheden om die te omzeilen, de jubelton, en nog veel meer. Eventuele relevante en recente jurisprudentie wordt tevens meegenomen tijdens deze Belastingavond.

Na afloop van deze Belastingavond heb je een redelijk compleet beeld van wat er volgend jaar allemaal gaat wijzigen en welke maatregelen dit jaar nog zinvol zijn om te adviseren.

 

Programma

16.30 uur: Ontvangst met een kopje koffie/thee.

17.00 uur: ALV.

18.30 uur: Broodjesbuffet.

19.00 uur: Start Belastingavond.

22.00 uur: Einde bijeenkomst.

 

Spreker

Bert Driessen 

Aanmelden klik hier

Datum: 
wo, 12/12/2018 - 16:30 tot 22:00
Plaats: 
Vianen
Locatie: 
Miele Experience Center
Kosten: 
Vroegboekkorting: t/m 7 december 2018: € 75,- Aanmeldingen na 7 december 2018: € 100,-
Overdrachtsuren: 
3
Docent(en): 
Spreker Bert Driessen
Gegevens organisator
Naam: 
BSPD
Adres: 
Wolga 5
Postcode: 
2491BK
Woonplaats: 
Den Haag
Landcode: 
NL
Telefoonnummer: 
070 206 01 79